Prima pagină > Pietre > Manastirea DINTR-UN LEMN

Manastirea DINTR-UN LEMN

Pe ceva drum, nu grozav,  pe langa Ramnicu Valcea se afla cateva manastiri. printre ele si aceasta. Loc frumos ales, liniste si aer curat. Manastire de maici, mare si aerisita. Am vizitat-o intr-o vara.Soare, cald, frumos. O maicuta s-a ingrijit de noi fara fasoane, desi eram doar trei persoane in acel moment. Mi-a dat voie sa fac fotografii, fara flah, si nu mi-a cerut bani. Ne-a povestit si legenda cum ca bisericuta din lemn a fost construita , la vremea ei, dintr-un singur copac. Se gasesc in perimetru cativa copaci seculari. Intr-una dintre poze se poate compara corpul unei maici cu unul dintre copaci.

Bisericuta de lemn, care legenda spune ca a fost ridicata din lemnul unui singur copac.

Aici un vechi trunchi pe care vizitatorii il onoreaza implantand in el monede de 500 lei. Probabil astazi sunt monede de 50 de bani. Trebuie sa fie si la noi ceva original.

Aici se vede o maicuta pe langa trunchiul urias al unui copac. Asa ar trebui ca arata padurea in care Robin Hood impartea legea. Filmul cu Kostner era intr-o padure in care nici sa te ascunzi nu puteai. Jalnic, dar probabil ca asemea paduri nu mai exista in Europa.

Biserica de zid,mare si frumoasa. Deoarece spatiul este destul de inghesuit de catre constructii, si plin de copaci, o vedere panoramica a ei nu am putut obtine.

Reclame
Categorii:Pietre
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: