Prima pagină > de-ale gurii > Paine de casa

Paine de casa

Ca de obicei nu dau reteta deoarece e plin netul de idei. Urmeaza poze cu modul nostru de lucru.

Deci, in primul rand se macina faina. Grau bio de la taran din ograda, macinat in moara proprie. Macinat in asa fel incat sa ramana faina integrala.

Ca sa iasa cat mai aproape de original se face aluatul in troaca de lemn.


Se adauga drojdia dizolvata in prealabil in apa calduta.

Se amesteca bine si se trag cativa pumni. Noi nu o batucim pana  nu se lipeste de maini, asa cum recomanda expertii. E inutil!

Se lasa sa se odihneasca aluatul cateva minute langa soba.

Dupa o scurta odihna…

portionam si asezam in tavi de tabla. E mai comod! Frunzele de varza au rolul de a impiedica arderea prea puternica a a painii in partea superioara. Apoi se lasa la dospit, ultima etapa inainte de cuptor.

Asa arata ultima tura de paini. Un pic cam coapta dar minunata la gust.

Cam asa arata o sarja reusita. Aceasta era facuta cu faina alba.


Anunțuri
Categorii:de-ale gurii
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: